POLÍTICA EDUCATIVA

EN QUÈ VOLEU INVERTIR?

EN QUÈ GASTEM ELS DINERS?


Exemple en què invertim els diners:

 

Pressupost de 1000€;

200€ per l'estat del irpf i altres = 20%, nosaltres no ho hem entès encara, a més del 21% iva

400€ en sous 3 persones = 40%

200€ altes i gestoria = 20%

70€ Transport i dietes = 7%

130€ per la companyia = 13%

 

Amb els 130€ per la companyia, a banda de pagar local, llum, aigua, impostos, crear la pagina web, gestoria, cursos de formació, hores d'entrenament, hores d'arreglar els jocs, invertir en targetes i publicitat, reunions, xarxes socials,...també ens arriba per pagar com a socis d'entitats socials que lluiten com nosaltres per fer un món més just, coherent, alegre, bonic i relaxat com Apcc, Acellec, Fallou Ong, Amnistia Internacional, WWF, Amics de la Gent Gran i Pallassos Sense Fronteres.

 

A més la nostra alimentació intenta ser 70% eco*lògica i invertim temps, energies, reflexions i polítiques en seguir caminant cap aquí amb l'ajuda de totes.

 

Som mecenes de diferents projectes:

 

- El disc de "La nena dels pardals" de La Tresca i La Verdesca i Teatre Al Detall, dues companyies que ens ajuden a somiar i a ser lliures

 

- https://www.filalici.com/: Adaptació per a titelles, ombres, projeccions i música en viu del còmic Philemon de Fred

 

- https://www.goteo.org/project/el-bosquet-urbaEl “Bosquet Urbà" es un proyecto que pretende llevar a cabo la instalación de espacios itinerantes de juego libre y creativo en 8 zonas diferentes de la ciudad de Barcelona, para familias con criaturas de 0 a 4 años.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Busquem l'equilibri i la transparència, la comunicació fluïda per arribar a treballar a gust, amb coherència, responsabilitat i compromís.

 

Els canvis són possibles si nosaltres canviem, mirem de fer pressupostos reals a necessitats reals.

Seguim reflexionant, seguim canviant.

 

Work in progress.

Pel futur de les criatures que és el  nostre.


JUNTES HO PODEM TOT: CAL SER UNA SEMPRE

Ens agradaria que valoréssiu la nostra feina, la nostra professionalitat. Que tinguem el respecte de valorar les nostres possibilitats, ja que ens dediquem a la educació de qualitat, viva, lliure, lenta i respectuosa ens agrada rebre el mateix tracte que donem i que li dediquem els pertinents recursos.

 

Vingueu del barri, poble o ciutat que vingueu, tant si sou una productora, agència, mestre, directora ,tècnica de cultura, regidora de educació, presidenta ampa, etc...us demanem un respecte cap a totes les feines educatives, culturals i d'animació que sovint són regatejades en els pressupostos.

 

A Nosaltres quan ens demanen les quotes de l'escola no demanem descompte, quan comprem sabates no ens deixen regatejar, quan baixo al comprar el pa no me'l deixen a la meitat, quan pago imposts tampoc, etc...

 

...i do... per que li regategeu a les persones que cuiden a les vostres criatures? quin valor doneu a la educació dels vostres fills i filles? A vosaltres mateixes? Valorem més una samarreta nike? Un bolso? Una tablet, ordinador, play, mobil, mp3, ipod,etc...? Quan gasteu en tabac i gintònics i quant invertiu en cultura, lleure i educació?

 

Si mireu bé els preus la majoria d'activitats no arriben als 9€ per persona per més de 2 hores de festa i animació.

Igual que el cine, el teatre, el circ, la dansa, etc... ens queda molta feina per fer, molt per millorar, molt per remar i canviar les coses per un món més just i igualitari.

 

Si ens ajudeu a gestionar una educació i cultura  amb més qualitat us estarem eternament agraïts per respectar els nostres drets, els vostres, i com no per respectar la memòria dels nostres avis i àvies que van lluitar per drets laborals bàsics.

Des d'aqui demanem a tots els agents educatius del Lleure i a Educació que s'esforcin per observar els seus propis egoismes i petites corrupcions inconscients i comencem a canviar les coses de debò com diuen els valors dels projectes que pengeu a les vostres webs:

- Millorar el conveni del lleure, de debò tenim un conveni on els conserges i dones neteja no arriben als 1000€, de quina igualtat, cooperació, solidaritat parlem?

-Us heu fixat que en les renovacions de conveni les pujades de sou són de més de 100€ a coordinació i gerencia i quan vas a monitors i neteja no arriba als 70€ de pujada. Molt solidari, molt coherent, molt just, molt cooperatiu i tot allò que us explicaran als cursos de monitors i directors.

- Fins i tot m'atreveixo a dir com vam dir des de la Plataforma d'Educadors fa 15 anys, que som EDUCACIÓ i que se'ns ha d'incloure al Conveni d'Ensenyament com a Educadores i no com a Monitores.

- Som referents Educatius durant més de 12 hores i 15 hores dels nens i nenes del país, del futur. Quin mestre-tutor està 15 hores a la setmana amb els mateixos nens i nenes en una mateixa franja horaria? ELS EDUCADORS DE LLEURE mal reconeguts com a Monitors.

- Cobrem a 8€/hora encara segons conveni amb el vist-i-plau de moltes empreses ja siguin de la patronal o no, dels sindicats, de gent molt professional que gestionen els diners.

- No ens deixen fer reunions amb families, mestres, cuina per entre totes teixir una millor comunitat educativa de cara als infants.

 

- Seguirem redactant injustícies educatives
- Seguirem donant alternatives i solucions
Podeu consultar el conveni aquí: